Hoe gaat Paricla te werk?

We leggen je graag onze werkwijze uit. Zo weet jij precies hoe het werkt en wat je krijgt als je bij ons bestelt!

Aanvragen

01

Als wij mogelijk CNC draai en/of freeswerk voor je mogen uitvoeren, vraag dan bij ons een offerte met een technische tekening aan. Als het kan heel graag met een begeleidende STEP-file. Een offerte kan je aanvragen via verkoop@paricla.nl

02

Nadat wij de technische tekening en STEP-file met je aanvraag hebben beoordeeld, krijg je van ons binnen 5 werkdagen een offerte op basis van de door jou aangevraagde hoeveelheid onderdelen. Hiervoor hanteren wij te allen tijde de metaalunie verkoopvoorwaarden. Deze zijn ook te vinden op onze website. Een offerte kan sneller, indien gewenst. Kijk vooral ook even op de pagina toleranties voor belangrijke informatie over hoe wij je onderdelen beoordelen.


Order plaatsen

01

Wanneer jij akkoord gaat met de offerte, vragen we jou om ons een opdracht te sturen, die wij binnen 48 uur na binnenkomst van de opdracht inplannen en bevestigen. Een opdrachtbevestiging hoor je altijd van ons te krijgen!

02

Standaard is de levertijd ongeveer 6 werkweken – af fabriek. Echter, als jij een afwijkende behoefte hebt, kun je dit altijd bij ons navragen. We proberen je altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heb je geen opdrachtbevestiging ontvangen? Vraag dit gerust even na, mogelijk is er iets mis gegaan met de ontvangst?


Productie

01

Nadat wij de opdracht hebben ontvangen en de opdracht hebben gepland, gaan we voor je aan de slag. Wij bestellen het materiaal mocht dit niet op voorraad zijn en bereiden de CNC programma’s en gereedschappen voor de bewerking voor.

02

Op het moment dat het onderdeel aan de beurt is, bewerken we het onderdeel voor je naar de gewenste maatvoering.

03

Het eerste onderdeel wordt kritisch beoordeeld door een andere collega dan degene die het onderdeel voor je maakt. Hiervoor hebben wij een kwaliteitsproces voor algemene beoordelingen.

04

Vervolgens gaat het proces door. Er vindt zo nodig tussentijdse controle plaats. Het laatste onderdeel dat van de machine komt, wordt ook weer beoordeeld door een andere collega.

05

Wanneer de order gereed is, wordt deze naar de meetkamer gebracht voor een eindcontrole.

06

Is het onderdeel helemaal naar wens, dan wordt het onderdeel verpakt en klaargemaakt voor transport!

07a

Nu zijn er vaak twee mogelijkheden:
Het onderdeel is klaar en gaat het leverproces in.

07b

Of er dient nog een nabehandeling plaats te vinden. In dit geval sturen wij dit op naar een van onze partners, die de nabehandeling voor je verzorgt. Hierna komt de order dus nog eenmaal bij ons terug voor controle, om het vervolgens naar je op te sturen.

Voor een snel transport binnen Nederland, werken we samen met A7-logistics, onze betrouwbare partner

De levering is bij ons altijd af fabriek en afhalen in Stadskanaal is altijd mogelijk.

De verzendkosten bedragen 30 euro

Dit geldt voor pakketten tot 25 kilo

Het verzenden van een minipallet kost 75 euro

De verzendkosten voor een europallet zijn op basis van nacalculatie

Facturatie

Zodra het onderdeel de fabriek verlaat, ontvang je van ons een factuur met de besproken kosten per onderdeel. Wij vragen jou om je aan de betalingstermijn te houden, die we hebben afgesproken.

Dit is belangrijk, zodat wij ook tijdig aan de verplichtingen richting onze leveranciers kunnen voldoen.