De nabehandelingen bij metaalbewerking bestaan bij ons uit:

Anodiseren

Elektrolytisch verzinken

Harden

Chemisch zwarten

Trommelen

Anodiseren van aluminium

Bij anodiseren voorzien we jouw aluminium producten van een oxidelaag. Zo voorkomen we corrosie en wordt het onderdeel slijtvaster. Bij het anodiseren, kunnen we ook zorgen dat het onderdeel een kleur krijgt. Er zijn vele kleuren mogelijk, vraag gerust naar de mogelijkheden Behandelingen die we je hierbij bieden zijn onder andere:

Maatvast anodiseren

Bij maatvast anodiseren wordt het aluminiumoxidelaagje dat op het product groeit, weggehaald zonder de maatvoering te veranderen. Op deze manier kunnen we zelfs eventuele schoonheidsfoutjes in afmeting oplossen.

Decoratief anodiseren

Bij het decoratief anodiseren, wordt het product door ons nabehandeld om een mooi uiterlijk te creëren. Dit is mogelijk bij onder andere lampen, cosmeticaproducten en reclame-uitingen.

Hard anodiseren

Hard anodiseren beschermt je product nog beter tegen corrosieverschijnselen en slijtage. Bij hard anodiseren brengen we een laagdikte aan tot wel 50 micron (0,05 mm). Deze laag is zeer kras- en slijtvast en biedt jouw product een betere weerstand tegen corrosie. Hard anodiseren is ideaal voor bijvoorbeeld de auto-industrie, machine- en apparatenbouw en de vliegtuigbouw-industrie.

Elektrolytisch verzinken

We beschermen je staal tegen corrosie door onderdelen elektrolytisch te laten verzinken. Dit doen we via de zogeheten galvanotechniek. Met behulp van elektrolyse worden zinkionen neergeslagen op het werkstuk. De deklaag die ontstaat, is hard, glanzend en corrosiebestendig.

Voordelen van elektrolytisch verzinken:

Er is geen sprake van vervorming

Laagdiktes zijn nauwkeurig te bepalen

Nabewerking daardoor vaak niet nodig

Graveringen blijven zichtbaar

Goedkopere methode dan thermisch verzinken

Onderdelen worden door deze techniek soms ook verfraaid

Nadelen van elektrolytisch verzinken:

Binnenzijden worden niet verzinkt

Minder corrosiebestendigheid dan bij thermisch verzinken

Laagdiktes zijn niet altijd uniform

Gevoeliger voor verontreiniging

We verzinken voor jou de volgende kleuren:

Blauw (blank)

Geel (3 en 6 waardig chroom)

Dickschicht

Zwart

Harden

Hardingsprocessen worden toegepast om componenten specifieke, mechanische eigenschappen te geven, zodat ze geschikt worden voor hun toepassingen.

Voorbeelden van processen die bij ons veel voorkomen, zijn onder andere:

(Neutraal) harden

Ontlaten en inductie harden

Uitgloeien

Trommelen

Paricla beschikt over een Vibromak VKU 220 PN rondvibreermachine met separatiesysteem. Hierin kunnen we jouw onderdelen polijsten of van bramen ontdoen. De techniek die we hierbij toepassen, wordt ook wel glijslijpen of rotofinishing genoemd. Het is een oppervlaktetechniek die geschikt is voor de nabewerking van metaal, aluminium en kunststof.

De werkstukken worden samen met schuur- en/of polijstmiddelen met een compound in de trommel gebracht. Hierna wordt het product gepolijst, ontbraamd en gereinigd.

Voordelen van trommelen zijn:

Hoge flexibiliteit bij afwerking

Gelijktijdig kunnen bewerken van zowel kleine als grote series

Zichtbare resultaten. Het haalt bewerkingsbanen weg, waardoor er zichtbare verbeteringen optreden aan de oppervlakte van het werkstuk